ervaren consulenten  veilig betalen  betrouwbaar advies  voordelige tarieven

Scheiden

Elke relatie kent zijn ups en downs. Op de dag dat je ging trouwen heb je erin geloofd dat de liefde alles overwint en voor altijd zou blijven. Wanneer de relatie in een neerwaartse spiraal terechtkomt, kan dit leiden tot een echtscheiding. Dit betekent vaak een enorme emotionele tegenslag. Hoe kun je in zo’n situatie het beste beslissingen nemen, en is een scheiding echt de beste oplossing? 

Scheiding voorkomen

Om een scheiding te voorkomen is het belangrijk om bepaalde signalen te begrijpen. Hoe eerder je samen de problemen in een relatie erkent, hoe beter je dit kunt oplossen. Door samen op tijd naar oplossingen te zoeken, kunnen negatieve emoties omgezet worden in positieve emoties. Er zijn een aantal voor de hand liggende signalen waaruit blijkt dat er huwelijksproblemen zijn. De meest voorkomende signalen zijn meestal ruzie en weinig tot geen intimiteit. Andere signalen zijn financiële problemen en ontrouw. Maar er zijn ook signalen die niet zo zichtbaar zijn. Deze zijn wat subtieler van aard en liggen op het gebied van gevoel en toenadering tot elkaar. Dit begint als jij of jouw partner om welke reden dan ook heeft besloten geen energie meer te stoppen in de relatie. De communicatie wordt minder en het is niet meer belangrijk om leuke gebeurtenissen met elkaar te delen. Intieme handelingen als knuffelen worden een automatisme zonder liefde en warmte. Er is nauwelijks of geen gevoel meer. 

Scheiden of blijven?

Na het vaststellen van de problemen, tijdig of niet, komt het volgende dilemma aan bod; scheiden of blijven. Je kunt verschillende aspecten tegen elkaar afwegen, maar het maken van een juiste beslissing blijft moeilijk. Er moet eerst vastgesteld worden hoeveel je nog voor elkaar betekent. Is er nog sprake van liefde? Is dit niet het geval dan is het hoogstwaarschijnlijk beter om te gaan scheiden.

Is de liefde tussen elkaar nog wel aanwezig? Dan kan je er samen voor kiezen om de relatie weer de goede kant op te krijgen. Je kunt professionele hulp gaan zoeken, mits je beiden bereid bent open en eerlijk dit proces in te gaan. Als alleen jij of jouw partner hiertoe bereid is, werkt het niet. Ook moet er voortdurend naar elkaar geluisterd worden en veel gecommuniceerd. Spreek duidelijk uit wat je is opgevallen, bespreek gevoelens en zoek naar oplossingen.  

Wil je meer inzicht in jouw huidige situatie, relatie of de toekomst? Dan kan je terecht bij de helderziende mediums van Astroclub. Zij kunnen je de antwoorden bieden die je nodig hebt om ook in de toekomst sterk te staan. Samen, met iemand anders of alleen.

Aanbevolen experts

  • Filter op
  • Online
  • Offline
  • Status Online-Offline
  • Status Offline-Online
  • Titel A-Z
  • Titel Z-A

Geen consulenten gevonden