ervaren consulenten  veilig betalen  betrouwbaar advies  voordelige tarieven

Partnerwens

Na het beëindigen van een relatie is het verstandig om even wat tijd voor uzelf te nemen. Maar als u een langere tijd vrijgezel bent kunt u genoeg krijgen van het alleen zijn. Er ontstaat een partnerwens. U mist een partner om lief en leed mee te delen. Maar hoe weet u of u klaar bent voor een nieuwe relatie? We hebben drie adviezen die u kunnen helpen bij het bepalen of u zover bent.

  1. Neem voldoende tijd tussen relaties

Voldoende tijd tussen relaties is belangrijk. Als u net uit een relatie komt, is het soms verleidelijk om snel de leegte op te vullen met een nieuwe relatie. Dit kan naar verloop van tijd negatief uitpakken omdat u teveel onverwerkte emoties meeneemt naar uw nieuwe relatie.

Verwerk daarom een beëindigde relatie in uw eigen tempo. Zorg ervoor dat u het geaccepteerd dat de relatie voorbij is. Negatieve emoties kunt u loslaten door te vergeven. Laat uw emotionele wonden genezen en neem daar alle tijd voor die u nodig hebt. Er is geen tijdsbestek te noemen want dit verschilt van persoon tot persoon.

  1. Werk aan uw persoonlijke groei

Heeft u het idee dat u uzelf bent verloren? Of heeft u het gevoel dat u niet meer weet wie u bent? Bent u uzelf verloren in uw relatie? Door u zelf een spiegel voor te houden komt u erachter op welk gebied u persoonlijk kunt ontwikkelen. Soms is het goed om een ander te vragen u te spiegelen omdat u er zelf niet uit komt.

Zorg dat u een positieve houding en balans in uw leven krijgt. Zet u zelf op de eerste plaats en leer het alleen zijn te waarderen. U hoeft nu immers met niemand rekening te houden en kunt helemaal uw eigen gang gaan. Zo leert u wat u leuk vindt en behoefte aan heeft.

Alleen zijn kunt u als negatief bestempelen maar u kunt het ook zien als een nieuw begin. Het is het begin van de rest van uw leven.

  1. Weet wat u verwacht van een partner en in een relatie

Bent u gelukkig met uzelf? En heeft u het gevoel dat u uw geluk wilt delen met een partner? Dan is het tijd om na te denken over wat u verwacht van een partner en in een relatie. Probeer dit zo concreet mogelijk te maken, zodat u uzelf een leidraad en een doel geeft.

Denk hierbij al eerste aan uw eigen gedrag en gewoontes. In hoeverre bent u bereid om deze te veranderen voor een ander en voor een relatie? U hoeft niet teveel te veranderen want u wilt natuurlijk wel uzelf kunnen blijven. Als het goed is, gaat het uw nieuwe partner ook om u en niet om hoe u moet veranderen.

Geef goed aan waar uw grenzen liggen. Het is belangrijk om te weten wat u verwacht in een relatie, zodat u dit helder kunt communiceren met uw partner.

Aanbevolen experts

  • Filter op
  • Online
  • Offline
  • Status Online-Offline
  • Status Offline-Online
  • Titel A-Z
  • Titel Z-A

Geen consulenten gevonden