Liefdesmatch

Iedereen is op zoek naar de ideale partner. Maar hoe vindt u die? En hoe zorgt u ervoor dat hij blijft? Voordat u op zoek gaat naar uw ideale partner is het noodzakelijk dat u eerst kritisch naar u zelf gaat kijken. U weet maar nooit wanneer u hem tegen gaat komen! U kunt alvast beginnen met het ontwikkelen van bepaalde kanten van uzelf.

Tips om uzelf te ontwikkelen

• Straal zelfvertrouwen uit. U bent aantrekkelijker wanneer u gelukkig bent. Als u gelukkig bent geeft dat een extra impuls aan uw zelfvertrouwen. Hoe meer zelfvertrouwen hoe meer u gaat stralen. En precies dat maakt u aantrekkelijk.
  • Leer uzelf goed kennen. Weet wat uw sterke en zwakke punten zijn. Ook is het belangrijk te weten waar uw grenzen liggen. Hoe ver wilt u gaan in aanpassen in een relatie? Heeft u dit helder? Communiceer het dan duidelijk en helder naar uw partner. Door duidelijk uw grenzen aan te geven voorkomt u conflicten.
  • Waarom wilt u een relatie en wat verwacht u ervan? U kunt een lijstje maken met karaktereigenschappen waar uw partner aan moet voldoen. Wat heeft u uw partner te bieden in een relatie.
  • Onderneem nieuwe dingen in uw leven. Zo ontmoet u nieuwe mensen.

Hoe vindt u de ideale partner?

Er zijn verschillende manieren om een partner te vinden. U weet wat u van een partner verwacht, wat u graag wilt in een relatie en wat u zelf te bieden heeft. Misschien weet u ook al hoe de partner er ongeveer uit moet zien, zodat u hem aantrekkelijk vindt. Wees bereid tijd te investeren. Soms gaat het heel snel, maar sommige partners laten even op zich wachten. Dan is het nog niet het juiste moment. U kunt niets afdwingen en u alleen overgeven aan de kosmische stromen. Ga wél naar dat feestje of sluit u toch aan bij die vereniging. Hoe meer mensen u ziet hoe groter de kans is dat u een goede partner tegenkomt. Laat uw vrienden en vriendinnen weten dat u op zoek bent. Vaak kunnen ze u dan wel aan iemand voorstellen waarvan ze vinden dat hij bij u past. Ga naar plekken waar mensen van uw leeftijd en met dezelfde interesses komen.

Gevonden. Wat nu?

U heeft elkaar gevonden en begint met daten. U leert elkaar steeds beter kennen en meestal is dit de meest dynamische fase van een relatie. Als blijkt dat u beiden in de nieuwe relatie stapt, zorg er dan voor dat u onderstaande punten in de gaten houdt

Geef elkaar de ruimte.

Tijdens het daten is het belangrijk om elkaar genoeg ruimte te geven. Het is nog te vroeg om exclusief te zijn of om harde afspraken te maken. Leer elkaar kennen en wees open. Niet elk moment zal spannend of interessant zijn. Neem de tijd om vertrouwen in elkaar op te bouwen.

Ga niet op zoek naar bevestiging.
Voortdurend op zoek zijn naar bevestiging is niet goed voor de relatie. Het kan dwingend zijn en de ander onvrij maken. U maakt uzelf afhankelijk van de ander en wordt onzeker. Poets uw zelfvertrouwen op en straal dat uit.

Geef aan waar uw grenzen liggen.

Het is niet altijd even gemakkelijk om grenzen aan te geven in een relatie, omdat u uw partner niet teleur wilt stellen. Toch is het voor de duidelijkheid wel belangrijk. U wilt graag weten wat u aan uw partner heeft en dat is omgekeerd ook zo. Het duidelijk aangeven wat uw wilt tegen elkaar maakt u ook aantrekkelijk. U laat zien dat u weet wat u wilt en dat u over genoeg zelfvertrouwen beschikt om dit aan te geven. Teveel grenzen komt de verbinding niet ten goede.

Wilt u weten of u klaar bent voor een nieuwe relatie? De consulenten van ParaVisie zitten voor u klaar voor al uw vragen.