ervaren consulenten  veilig betalen  betrouwbaar advies  voordelige tarieven

Zelfstandigheid

Voor veel mensen is zelfstandigheid enorm belangrijk. Toch kan het altijd voorkomen dat er een deel hiervan verloren gaat, door bijvoorbeeld ouderdom, emotionele klachten of lichamelijke gezondheidsproblemen. Mogelijk zijn de problemen te verhelpen wanneer je een andere weg inslaat in het leven. Echter, als dit niet het geval is, dan is het belangrijk de weg naar acceptatie te zoeken.

Straal zelfvertrouwen uit

Als je zelfstandig wilt lijken let dan op jouw lichaamshouding. Met jouw rug rechtop en de schouders naar achteren, straal je kracht en zelfvertrouwen uit. Zorg ervoor dat je een open houding en blik heb. Mensen die zelfvertrouwen uitstralen worden vaak gezien als zelfstandige mensen. 

Wees bewust van jouw verantwoordelijkheden

Je hebt zowel op je werk als ook in jouw privéleven verantwoordelijkheden. Wees je bewust van de taken en plichten die je elke dag hebt. Als je te maken krijgt met problemen, loop dan niet weg maar ga ze aan. Neem jouw verantwoordelijkheid en los de problemen op. Dit vergroot jouw gevoel van eigenwaarde en maakt je innerlijk sterker.

Neem initiatieven

Zelfstandige mensen wachten niet af totdat ze iets aangereikt krijgen, maar nemen zelf initiatief. Doe dingen die je leuk vind en bied je aan als zich een kans voordoet. Door zelf initiatief te nemen geef je een sterk visitekaartje af aan jouw omgeving en voel jij je sterker.

Ga efficiënt om met jouw tijd

Stel een doel voor jezelf. Op welk vlak wil je zelfstandig worden en hoe wil je dat bereiken. Als je dit helder hebt, maakt je een tijdplanning waarin je stap voor stap jouw vorderingen bij kunt houden. Je wilt bijvoorbeeld zelf jouw computerproblemen op gaan lossen? Maak een plan hoe je zover kunt komen en verbindt er ook een tijdplanning aan. Hoe concreter, hoe beter.  

Accepteer hulp als dat nodig is

Zelfstandig zijn wil niet zeggen dat je alles alleen moet doen. Bij een moeilijk probleem of dilemma is het juist een teken van kracht om hulp in te roepen. Je kunt immers voor jezelf zien dat je het alleen niet red, en dat het resultaat uiteindelijk beter is als je hulp vraagt. Dit lijkt een zwaktebod, maar is een van de sterkste en meest volwassen uiting van zelfstandigheid. Jij kent jouw grenzen, jij kent jouw beperkingen en jij kent jezelf.

Gelukkiger verder in het leven

Wanneer je jouw zelfstandigheid verliest, geheel of gedeeltelijk, dan brengt dit veel emoties met zich mee. Het is goed de hulp en ondersteuning van een medium van Astroclub hier om hulp te vragen, zodat je de nodige ondersteuning vind om een nieuwe weg in te slaan, naar verbetering en/of acceptatie.

Aanbevolen experts

  • Filter op
  • Online
  • Offline
  • Status Online-Offline
  • Status Offline-Online
  • Titel A-Z
  • Titel Z-A

Geen consulenten gevonden