ervaren consulenten  veilig betalen  betrouwbaar advies  voordelige tarieven

Werk en loopbaan

Werk en loopbaan kunnen je gelukkig stemmen, maar kunnen ook zeker voor veel problemen en onzekerheden zorgen wanneer er iets niet verloopt zoals je het voor ogen had. Kan je maar niet de baan vinden die je wilt? Dreigt je jouw huidige baan te verliezen of is het verstandig van baan te veranderen? Je hebt antwoorden nodig.

Meer weten over je werk en loopbaan? ParaVisie kan je hier inzicht in geven. 

9 redenen om per direct van baan te wisselen

Ben je niet meer gelukkig met jouw huidige baan? En twijfel je of het wisselen van baan een verstandige beslissing is?  Als jij je kunt identificeren met de situaties hieronder is het hoogstwaarschijnlijk verstandig om van baan te wisselen.

Je gaat niet meer met plezier naar je werk

Als je elke dag met moeite naar werk gaat, kan dit gevolgen hebben voor jouw productiviteit. Vraag jezelf af waarom je niet meer met plezier naar jouw werk gaat. Het kan door jouw band met collega’s of leidinggevende komen. Maar ook doordat jouw functie niet meer bij je past. Het plezier in jouw werk kan ook afnemen doordat je in een sleur terecht bent gekomen. Elke dag heb je dezelfde werkzaamheden en routine. De uitdaging in jouw werk is dan ook volledig vervaagd. Dit heeft tot gevolg dat je geen motivatie, voldoening of ambitie uit jouw werk kan halen.

Je leert niks nieuws meer

Het is van belang om regelmatig iets nieuws te leren tijdens je werk. Dat heeft een positieve werking op jouw motivatie. Daarnaast zorgt het ervoor dat je niet achterloopt op de concurrentie. Als jouw werkgever dit niet aanbiedt, kan het voor jouw persoonlijke ontwikkeling beter zijn om zelf op zoek te gaan naar een training of cursus. Als jouw werkgever dit niet wilt vergoeden, kan je op zoek gaan naar een werkgever die dit wel stimuleert.

Je kunt niet intern solliciteren of doorgroeien

Heb je het idee dat je nog niet jouw maximale kennis of vaardigheden hebt benut? Dan is behoefte aan doorgroeien groot. Het kan voorkomen dat jouw functie geen doorgroeimogelijkheid heeft. Je kunt dan kijken of er intern gesolliciteerd kan worden naar een functie die beter bij jouw behoeftes past. Is dit niet mogelijk en heb je het gevoel dat je constant tegen een muur aanloopt? Dan kan je beter elders kijken naar doorgroeimogelijkheden of een betere functie. Je moet wel duidelijk weten wat je precies wilt.

Jouw salaris voldoet niet aan jouw verwachtingen

Veel werknemers hebben het idee dat ze veel werken voor weinig geld. Ben je van mening dat je te weinig verdient voor jouw werkzaamheden? Kaart dit dan aan bij jouw leidinggevende tijdens een functioneringsgesprek. Is jouw leidinggevende niet bereid om jouw loonsverhoging te geven en je vind jouw salaris echt te laag? Dan kan je kijken of andere bedrijven je een hoger salaris aanbieden.

Jouw leven is veranderd en past niet meer binnen jouw huidige baan

Jouw leven kan op verschillende manieren veranderen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een gezinsuitbreiding . Dit kan er voor zorgen dat je minder flexibel inzetbaar bent of minder werkzaamheden kunt uitvoeren. Soms is het niet mogelijk om de verandering te combineren met jouw huidige baan.

Jouw gezondheid loopt risico

Verwacht jouw werkgever steeds meer van je? Een hoge werkdruk kan invloed hebben op jouw gezondheid en voor spanning en stress zorgen. Bij de juiste werkdruk kan het stimulerend werken. Maar als je te veel werkdruk ervaart dan kan dat slecht voor jouw gezondheid zijn. Werkdruk kan leiden tot werkstress en dit kan op lange termijn weer een burn out veroorzaken. Het is daarom belangrijk om op tijd jouw grenzen aan te geven.

Je bent toe aan totaal iets anders als je in een sleur terecht bent gekomen.

De antwoorden vinden

Een medium van Astroclub kan je helpen de antwoorden op het gebied van werk en loopbaan te vinden. Wellicht is het nodig een andere weg in te slaan, jouw verwachtingen aan te passen of juist door te gaan zoals je nu bezig bent.

Aanbevolen experts

  • Filter op
  • Online
  • Offline
  • Status Online-Offline
  • Status Offline-Online
  • Titel A-Z
  • Titel Z-A

Geen consulenten gevonden