ervaren consulenten  veilig betalen  betrouwbaar advies  voordelige tarieven

Loopbaanontwikkeling

Onzekerheden in jouw loopbaanontwikkeling zijn erg vervelend. Wanneer jouw loopbaan niet verloopt zoals je had verwacht, wanneer je met moeilijke situaties of extreme druk te maken krijgt of bijvoorbeeld wanneer je noodgedwongen jouw baan moet verlaten, dan heeft dit een behoorlijke invloed op jouw leven. De onzekerheid op het gebied van jouw loopbaan ontwikkeling kan dan ook de oorzaak van diverse klachten zijn. Daarnaast wil je waarschijnlijk weten hoe het nu verder gaat met jouw loopbaan ontwikkeling.

Persoonlijke ontwikkeling op werk

Heb je het gevoel dat je kennis of vaardigheden mist, dan kan het goed zijn daar iets aan te doen. Persoonlijke ontwikkeling kan ook wanneer jij jezelf wilt verbeteren op een bepaald vlak. Of als je interesse hebt in een bepaalde vaardigheid. Jezelf regelmatig uitdagen is goed voor jouw motivatie. Maar hoe kan je dit het beste doen?

Investeer in zelfontwikkeling

Voordat je bepaalt welke kennis of vaardigheden je wilt ontwikkelen, is het essentieel om over voldoende zelfkennis te beschikken. Als je over zelfkennis beschikt dan ben je er van bewust waar je sterke en zwakke punten liggen. Investeren in zelfontwikkeling begint bij kritisch naar jezelf te kijken. Dit kan door zelfreflectie en jezelf een spiegel voor te houden. Je ontdekt dan verschillende aspecten van jezelf. Ga eens na hoe je handelt tijdens bepaalde situaties en hoe jij je daarbij voelt. Welke vaardigheden gebruik jij om een doel te verwezenlijken en waarom. Als jij hier kritisch over nadenkt, kom je waarschijnlijk veel over jezelf te weten. Als je moeite hebt met zelfreflectie kan je reflecteren met familie, vrienden of collega’s. Dit is effectief als je open vragen stelt. Zij kunnen jou vanuit een andere hoek inzichten geven die je misschien hebt gemist. Daarnaast kom je er ook achter welk effect jouw handeling of gedrag heeft op jouw medemens. Het kan voorkomen dat dit niet overeenkomt met jouw intentie.

Bepaal wat je wilt ontwikkelen

Beschik je nu over voldoende zelfkennis? Dan is het mogelijk om een leerdoel vast te stellen. Dit kan aan de hand van uw vaardigheden en valkuilen. Je kunt nu op zoek gaan naar een realistische uitdaging. Je kunt bij het vast stellen van een leerdoel er voor kiezen om nieuwe kennis op te doen of een nieuwe vaardigheid te leren. Maar je kunt er ook voor kiezen om een vaardigheid waar je goed in bent te verbeteren. Probeer jezelf wel zoveel mogelijk uit te dagen.

Het kan natuurlijk gebeuren dat jouw actie niet het gewenste resultaat brengt. Laat je daar niet door uit het veld slaan. Onderneem een andere actie of pas je doel aan. Doe dit aan de hand van een evaluatie en reflectie. Kijk terug naar de actie en leer van jouw fouten. Bekijk hierbij ook hoe anderen jouw actie hebben ervaren. Werk met kleine stapjes aan jouw doel. Dat geeft jou inspiratie en meer vertrouwen. Het is daarbij van belang dat je niet snel opgeeft. Bepaal hoe lang je elke actie minimaal volhoud.

Op welke manier kan je het beste ontwikkelen

Er bestaan verschillende manieren om jezelf te ontwikkelen. Meestal hangt de beste manier van ontwikkelen af van jouw persoonlijke voorkeur. De volgende tips kunnen helpen bij het vinden van de juiste manier van ontwikkelen.

 • Een vaardigheid leren. Als je een vaardigheid wilt leren dan is het zinvol om cursussen, trainingen of opleidingen te volgen.
 • Een competentie verder ontwikkelen. Dit kan het beste in een omgeving waar die competentie nodig is. Dit kan door middel van meeloopdagen, (korte) stage, specifiek project of een tijdelijke werkplek.
 • Werken aan persoonlijke ontwikkeling. Ga op zoek naar persoonlijke begeleiding van een coach of loopbaanadviseur die helpt om bepaalde eigenschappen verder te ontwikkelen of af juist te leren.
 • Optimaal functioneren. Heb jij het idee dat je niet optimaal functioneert op jouw werk, maar weet je niet precies waar dat aan ligt? Dan kan het helpen om feedback te vragen aan vrienden, collega’s of leidinggevenden.

Meer weten over jouw loopbaanontwikkeling

Als je meer zekerheid wilt hebben over jouw loopbaan ontwikkeling, als je meer wilt weten over jouw toekomst op het gebied van werk of als je passend advies wilt over de huidige situatie in jouw werk, dan kan je een beroep doen op de talenten van de spiritueel coaches van Astroclub.nl. Zo kan je bij hen terecht voor een kijkje in de toekomst of bijvoorbeeld het vinden van een oplossing voor huidige problemen.

Aanbevolen experts

 • Filter op
 • Online
 • Offline
 • Status Online-Offline
 • Status Offline-Online
 • Titel A-Z
 • Titel Z-A

Geen consulenten gevonden